Nu slipar vi formtoppen inför Varvet!

GoteborgsVarvet-linjen

Nu är det inte långt kvar till årets löparfest. Den 18 maj går GöteborgsVarvet av stapeln.

Läs gärna tipsen om kost, mental inställning och de sista träningspassen i ett sammanfattande inlägg i Kajsa Asps blogg

Såhär ser den ut; den blå linjen som visar vägen fram till mål.

Varmt välkommen till Optimores tält. Vi bjuder som vanligt på god stämning och goda mackor. Den som är extra snäll kanske även kan få lite massage och en kall öl.

Publicerat i Händelser | Taggat | Stängt för kommentarer

Träning och pollenallergi – funkar det?

Idag var det mest snöflingor i luften i göteborgsområdet, men snart virvlar det runt andra störande moment: POLLEN.

Hur funkar träning och uppladdning för lopp för den vars immunsystem tror att kroppen kämpar mot en svår influensa?

Läs Kajsa Asp’s tips här!

Pollenallergi träning Kajsa Asp

Publicerat i Management by Movement | Taggat , , | Stängt för kommentarer

MbM i GP; Varva upp inför Varvet

GP:s kost och träningsexpert skriver om uppladdning inför GöteborgsVarvet.

Några av de som är intervjuade i artikeln har under årens lopp medverkat i MbM:s löparkvällar. Intressant och spännande att höra deras berättelser om mål, strategi, uppladdning och tankar inför loppet.

Läs gärna mer om artikeln i Kajsa Asp Jonsons blogg.

Goteborgsvarvet Varva upp

Publicerat i Händelser | Taggat | Stängt för kommentarer

Träna grundstryka – och snippgympa inför löparsäsongen!

Vintersäsongen innebär grundstyrketräning för en löpare, kanske lite färre kilometrar på vägarna och fler på löpbandet.

Visste du de gamla hederliga knipövningarna bygger upp teknik och uthållighet i många viktiga småmuskler som bland annat sätter bäckenet i rätt position, och hjälper dig med vissa lite mer intima problem. Läs gärna mer om snippgympa här!

Publicerat i Händelser | Taggat , , | Stängt för kommentarer

Vi är med om en unik händelse!

av Pontus Lindström, vd Arate AB och deltagare i bl.a. MbM-programmet New York City Marathon 2012:

Vänner, vänner, vänner…

Vi checkade in på hotellet och samlades i lobbyn. Mikael och Stig informerar om programmet och precis när det är klart och vi är på väg mot hissen kommer en norsk kvinna ut från hissen och säger ”Jag såg precis på TV att löpet är avvisat”. Vad betyder detta? Hungriga och konfunderade går vi bort till restaurangen på närmsta hörn och nu finns ingen tvekan. TV skärmarna visar BREAKING NEWS: NEW YORK CITY MARATON CANCELED. Nu är det läggdags i New York och vi som skulle sprungit hanterar situationen på olika sätt. Någon är arg på borgmästaren som först beslutade att loppet skulle genomföras, men de flesta förstår beslutet även om man misstänker politiska orsaker. Men faktum är att det nog hade varit väldigt konstigt att springa igenom hela stadsdelar som evakuerats och som är helt strömlösa. Vi gör det bästa av situationen och gemensamt kommer vi säkert att genomföra något program. Helt säkert är i alla fall att vi är med om en unik händelse. Vi som åkte till New York och inte fick springa THE ING NEW YORK CITY MARATHON…
Efter en spontan träff på lördag morgonen vet vi att vi kommer att träffas som privatpersoner klockan 9.00 vid målgången i Central Park för att genomföra ett träningspass på 42 kilometer. Vi får en struktur för att hantera de känslor som finns inom oss och det känns väldigt bra och inspirerande.
/Pontus Lindström
Publicerat i Management by Movement, New York City Marathon | Stängt för kommentarer

Delade känslor inför New York

av Pontus Lindström, vd Arate AB och deltagare i bl.a. MbM-programmet New York City Marathon 2012:

Vänner!

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på att komma i väg till New York. På söndag går starten till New York City Maraton och jag ser fram emot att vara på plats. Det är med delade känslor jag åker till New York. Jag kommer att sakna Åsa och David och Ebba som jag älskar djupt. Det känns också lite konstigt att åka till en stad som precis haft en stor naturkatastrof. Jag vill vara ödmjuk avseende betydelsen av min egen start i loppet samtidigt som det känns bra att det nu är dags efter långa förberedelser och mycket träning. Tack alla ni som stöttat mig så att jag kan genomföra detta äventyr!
/Pontus Lindström
Publicerat i Management by Movement, New York City Marathon | Stängt för kommentarer

Lycka till i NYC

Nu börjar det dra ihop sig för våra tappra maratonlöpare – datumet för New York City Marathon närmar sig med stormsteg.

Foto: Kajsa Asp Jonson

 

NYCM är en löparfest som saknar motstycke. Det är en fantastisk stämning i hela stan, och det är väldigt lätt att bli smittad av entusiasmen och glädjen. Det kliar i benen när man står brevid och hejar på, kan jag berätta.

I år står arrangörerna för ovanligt tuffa utmaningar på grund av vädret, på hemsidan som uppdateras kontinuerligt står bland annat följande
”The City is rightfully focused on assessment, restoration and recovery.”

Kram till er alla och lycka till!

önskar jag – som tycker att det räcker med halva sträckan, och stannar hemma och håller tummarna för er allihop.

Under senaste veckorna har jag i ett par olika sammanhang blivit intervjuad om vilken betydelse chefens livsstil har för företag och organisationers resultat, samarbetsförmåga, glädje och hälsoläge. Läs gärna mer här!

 

Publicerat i New York City Marathon | Taggat , | Stängt för kommentarer

Jakten går vidare…

Drygt 50 personer samlades i onsdags i Centralhuset Konferens i Göteborg för att hjälpa till att leta efter den tredje dimensionen. Många i publiken kom med intressanta och kompetenta inlägg som togs upp av kvällens suveräna moderator Tomas Sandsjö (konsult Growmotion). Dessa fördjupades med en praktisk diskussion bland våra kunniga medverkande: Annika Devert (HR-chef på Stena Metall), Daniel Stenbäck (VD Clarion Hotel Post), Mikael Nilsson (VD AcobiaFLUX), Patrik Thelandersson (VD på Elicit) samt Mikael Mattsson (VD Optimore och grundare av programmet Management by Movement™).

Vi pratade bl a om hur medarbetarskapet skall se ut, vad personlig hälsa och fysisk utveckling leder till och hur en ledare skall vara. Jakten på den tredje dimensionen kommer med all säkerhet att fortsätta, så håll ögonen öppna här på bloggen för mer information!

Tack till alla deltagande för ert engagemang och för en inspirerande kväll.

Publicerat i Management by Movement | Stängt för kommentarer

Trendigt att träna i VD-kretsar

I gårdagens GöteborgsPosten fanns en stor artikel om träning som en viktig del av chefsskapet. Att hålla sig i form, och kanske träna för lopp eller andra specifika mål, har blivit en viktig del av det personliga varumärket – inte minst i VD-kretsar.

Vi tror att träning som en naturlig del av livet och jobbet skapar en attraktionskraft – vem vill inte jobba på ett ställe där folk verkar trivas, med varandra och med sig själva?!

Sunda vanor skapar ringar på vattnet och bidrar till ett positivt, kreativt och hälsosamt klimat på jobbet. Chefen är en viktig förebild, men alla måste bidra på sitt sätt, och utmana sig själva utifrån sin egen nivå.

Hur kan du – på din arbetsplats eller hemma – bidra till en hälsosammare livsstil?

I spalten till vänster svarar Management by movements dietist Kajsa Asp Jonson på läsarfrågor.
Läs mer om veckans fråga – och svar – här.

Publicerat i Händelser | Taggat , , , , | Stängt för kommentarer

Den som behöver det bäst vet ofta inte om det själv

… så är det nog för många av Computer Swedens läsare. De flesta jag känner som är väldigt dataintresserade är inte särskilt intresserade av att använda kroppen till något mer fysiskt.

Därför tror jag att Computer Sweden gjorde en bra insats för sina läsare idag när de skrev ett reportage om vikten av att röra på sig. Läs gärna mer här!

Publicerat i Händelser | Stängt för kommentarer